Povestea despre lampa-copăcel din pădure

Camera băiețelului meu, Alex, este o extensie a pădurii. Într-un București aglomerat și dominat de blocuri de beton, am vrut ca Alex să crească înconjurat de natură. Avem parcul aproape de casă, dar mi s-a părut benefic să îl avem și în casă, pentru binele lui Alex.

De aceea, am folosit în design-ul camerei lui lemn stratificat, licheni naturali stabilizați și elemente de povestea desprinsă din natură: căsuța din povești, piticul din pădure și copăceii. Mai multe detalii despre camera lui puteți citi aici.

Dar acum vreau să opresc un pic șirul povestirii la un obiect DIY, care îmi e foarte drag. Lampa-copăcel, care ne oferă mie și lui Alex lumină caldă în nopțile în care nu dormim.

Copăcelul magic a fost foarte usor de compus. Tocmai de aceea vreau să îți și explic cum, ca să accentuez ideea că oricine poate să își construiască obiecte DIY, pentru că sunt simple, creative și nu necesită un buget mare. Și e joacă. Iar atunci când o faci spre binele unei persoane dragi, e și mai fermecător momentul.

Pentru lampa-copăcel din camera lui Alex am cumpărat o tijă metalică și un ghiveci de la Dedeman, în care am introdus ciment. Tija stă foarte bine fixată, după cum puteți observa, așa că nu există vreun pericol prin care copăcelul ar putea cădea.

Cu ajutorul unui electrician, am pus pe tijă bandă izolieră neagră și pe alocuri verde, pentru a reproduce perfect crengile copacului. Apoi am adăugat un întrerupător, care se bagă în priză la 220.

Rămuricile? Ei bine, instalația de Crăciun a fost perfectă pentru a imita natura și a aduce o atmosferă feerică în cuibușorul nostru. Beculețele de Crăciun inspiră momente de sărbătoare, liniște și bucurie. O sărbătoare a naturii și a dragostei dintre mamă și fiu.

Dar ce e un copăcel fără câțiva vizitatori drăgălași? Așa că am animat crenguțele cu păsări din hârtie. Nu cântă, evident, dar te duc cu gândul departe, într-o pădure fermecată. Mai ales când stingem lumina, se aude o melodie lentă pe fundal, iar lumina caldă a ledurilor inundă camera.

Aceasta a fost povestea despre copăcelul magic și căsuța noastră din pădure, chiar dacă nu suntem în pădure. Dar știi cum e, atunci când ai parte de dragoste, orice este posibil. Să aduci pădurea la tine acasă, să visezi alături de păsări de hârtie și să te bucuri de fiecare moment.

Un obiect DIY poate fi atât de important în amenajarea unui spațiu. Și când te gândești că este atât de ușor de asamblat și îți oferă atâtea posibilități de creație. Tocmai de aceea a devenit pasiunea mea, pentru că mă lasă să creez fără limite.

design interior, amenajare interioara, design de produs, proiect do it yourself, do it yourself, solutii de amenajare interioara, obiecte de decoratiune