INTO THE WOODS – Enchanted Forest

Camera băiețelului meu, Alex. O extensie a mediului exterior, pentru că am vrut să aduc parcul în casă, împreună cu atmosfera lui relaxată. Parcul și natura sunt reprezentate în camera lui de către lemnul stratificat, lichenii naturali stabilizați, iar căsuța, piticul din pădure și copăceii întregesc ideea de mediu natural, atât de binefăcător spiritului.

Designul interior este dominat de obiecte de design nordic. Un exemplu ar fi pătuțul leander, care e alcătuit din placaj stratificat și forme organice. De asemenea, masa de înfășat este creată tot din lemn stratificat, folosit și pentru polițe și pentru dulap.

Masa de înfășat este o creație a designerului Charlie Crane, care a introdus-o în amenajarea de interior datorită faptului că este pliabilă și se poate adapta spațiului mic. Dimensiunea camerei este de 3 metri pe 3, de aceea am utilizat obiecte de design inteligent precum masa și pătuțul. Masa de înfășat se transformă în dulap de perete, dacă îi dai jos partea inferioară. Dulapul îl pot folosi ca display, pentru jucării sau obiecte de care copilul are nevoie, atunci când crește.

Iar patul… ce poate fi mai frumos decât ca pătuțul să crească odată cu bebelușul, ca un prieten apropiat, care îi e alături în momente magice din copilărie?

Enchanted Forest

De ce i-am pus acest nume? Pentru că asta am vrut să reprezinte, un loc fermecat, în care copilul să se dezvolte armonios. Inspirația mi-am luat-o și din cartea Johannei Basford, denumită chiar “Enchanted Forest”. Johanna este ilustratoarea care a publicat prima carte de colorat pentru adulți, apărută în UK, în 2013.

Desenele și senzațiile oferite de cartea “Enchanted Forest” au stat la baza unui design dominat de natură, liniște, securitate. Aș vrea ca Alex să aibă aici sentimentul de siguranță, pentru că natura te lasă să te dezvolți odată cu ea și îți oferă atâtea posibilități de evoluție. Ca să nu mai zicem că este organică.

Simbolul camerei este numele lui Alex, expus pe perete, deasupra pătuțului, și alcătuit din placaj și licheni stabilizați.

De asemenea, o altă piesă de rezistență este lampa designerului Ingo Maurer, unul dintre artiștii mei preferați, care mă inspiră. Veți observa că becul are două aripi. Asta pentru că e atât de plăcut sentimentul să te simți ocrotit de îngeri, nu?

Alex, sub cerul liber

Iar când vine seara, magia își mută culcușul pe tavan, unde se desfășoară un cer înstelat. Stele căzătoare și luna. Și albastrul liniștitor. Am vopsit pe tavan un cer, iar astrele desenate se încarcă de la lumină. Și când se lasa întunericul, strălucesc, iar noi stăm exact ca în natură, sub cerul liber.

Atmosfera feerică este amplificată și de lampa DIY, pe care am compus-o special pentru a avea o sursă de lumină caldă. Am folosit beculețe de Crăciun, o tijă metalică, un ghiveci de la Dedeman, în care am turnat ciment și în care am introdus tija. Cu ajutorul unui electrician, am făcut copacul, am pus bandă izolieră neagră și pe alocuri verde, pentru a reproduce crengile copacului. Apoi am adăugat un înterupător, care se bagă în priză la 220, iar la final am animat copăcelul cu câteva păsări de hârtie. Când aprind lampa, lumina este foarte plăcută, deoarece ledurile au lumină caldă.

Ca utilitate, camera are tot ce îi trebuie, astfel că mama și copilul se simt în largul lor. Pentru că petrec mult timp în camera lui Alex, am la dispoziție un televizor, pentru nopțile nedormite, o boxă portabilă care poate să-l aline pe bebe cu cântece de leagăn sau Mozart. De asemenea, am ținut neapărat să pun în cameră un umidificator, care păstreaza umiditatea aerului cât mai aproape de cea indicată de medici și necesară bebelușului.

Camera este create de mine de la zero, de la pereți, uși, parchet și plintă, până la ușa de la balcon, care se glisează, tocmai pentru a nu ocupa din spațiul camerei. Am proiectat totul și am gândit spațiul în continuă metamorfoză, deoarece este inspirat din natură și crește odată cu Alex. Am aplicat pe pereți multe polițe, pe care să așez jucăriile lui Alex și am creat multe opțiuni pentru iluminare, pentru că e foarte important să am o atmosferă caldă și relaxantă.

Nu e o cameră tipică. E una specială, realizată după ce mi-am dat seama cât de importantă este natura în evoluția noastră. Și, până să ne petrecem ore în șir în parc, am adus parcul la noi acasă.