Rainbow Unicorns

Rainbow Unicorns este un proiect special, realizat în colaborare cu Andreea Retea, în cadrul unei emisiuni TV. Provocarea a fost să terminăm amenajarea camerei unei fetițe de 5 ani într-o zi. Îmi place să cred că un proiect poate fi la îndemâna oricui, dacă este deschis la nou și are încredere în sfaturile specialiștilor designeri.  Andreea a avut încredere în mine, așa că rezultatul final a fost exact cum ne-am dorit: profesionist, modern și pe măsura așteptărilor clientului.

Fetița a cărei cameră am transformat-o este îndrăgostită de unicorni și de curcubeie. Așa că am știut de la ce să pornim. Am folosit curcubeul ca element central, el fiind primul detaliu pe care îl observi atunci când ajungi în încăpere. El personalizează peretele cu patul, pe direcția frontală ușii de la cameră.

Pătuțul a fost gândit după următorul raționament: toată lumea știe că la capătul fiecărui curcubeu se află o comoară. Așa că patul este pentru fetița comoara cu care se mândrește și de care nu are de gând să se îndepărteze prea mult, pentru că e tare prețioasă.

Pentru a întregi atmosfera, am inserat un element diafan, realizând pe loc un obiect DIY: o lampă cu norișori. Chiar și abajurul este creat pe loc, din pene. Norișorii se găsesc și pe unul dintre pereți, ca să îți dea senzația de cer, plutire și farmec.

Știi care este secretul amenajării camerei unui copil? Faptul că el trebuie să-și iubească atât de mult camera, încât să nu se mai gândească la varianta “Pot să dorm cu voi?”.  Micuțul va fi fericit la el în cameră, dacă se va simți în largul lui acolo. Eu zic că nouă ne-a ieșit planul, pentru că e greu să părăsești lumea cu norișori, curcubeie și comori.