Rainbow Unicorns in the Clouds. Pașii unui proiect cu unicorni și curcubeie.

Camera unei fetițe de 5 ani pasionatăde unicorni și curcubeie. Un brief scurt, dar care ne-a ajutat enorm să facem cele mai bune alegeri. Așa am dat start proiectului “Rainbow Unicorns in the Clouds”, realizat împreună cu Andreea Retea. Provocarea a fost să-l finalizăm într-o singură zi. Dar ce credeți? Rezultatul a fost pe măsura așteptărilor micii domnișoare: o cameră în care să se simtă minunat.

It’s a date!

Cele mai bune idei apar atunci când ajungi să cunoști mai îndeaproape dorințele beneficiarului. De aceea, întâlnirea cu clientul este unul dintre cei mai importanți pași ai unei lucrări. Prima întâlnire este aceea în c are noi punem întrebările cheie: Ce vă doriți să simțiți când veți intra în casa voastră? Ce culori vă plac? Aveți referințe de design / mobilă de unde doriți să ne inspirăm? Ce hobby-uri aveți? Ce pasiuni? Care e camera preferată din casă? Discuția este una prietenoasă, în care ne cunoaștem unul pe celălalt. Noi ca să ne adaptăm cât mai bine la personalitatea beneficiarului, el ca să își dea seama că poate avea încredere în noi.

plansa moodboard, proiect tehnic, design interior, amenajare interioara, paleta cromatica, paleta de culori, inspiratia de weekend, amenajare camera de copil, proiect Rainbow Unicorns in the Clouds, moodboard, oglinda Design&After, noptiera IKEA
plansa moodboard, proiect tehnic, design interior, amenajare interioara, paleta cromatica, paleta de culori, inspiratia de weekend, amenajare camera de copil, proiect Rainbow Unicorns in the Clouds

Tot în această fază inițială facem și o vizită locului pe care urmează să-l amenajăm. Așa că ne-am dus să cunoaștem mai bine camera fetiței. Am luat măsurători, deoarece e foarte important să știm ce înălțime are camera. De asemenea, am fost foarte atente la luminozitatea camerei. Culorile pe care le folosim depind foarte mult de lumina care intră în cameră.

Totodată, am listat un necesar de elemente de care aveam nevoie si ne-am gândit de unde găsim fiecare obiect în parte. De multe ori, fac o schiță pe loc cu amenajarea pe care o gândesc și îi arăt clientului. Clientul a fost de acord, așa că am putut trece rapid la treabă. M-am întors acasă și am lucrat moodboard-ul. Despre care o să vă povestesc în cele ce urmează.

Moodboard-ul este  o planșă A3 de prezentare a atmosferei pe care noi dorim să o implementăm, utilizând un colaj de imagini și culori ce vor crea paleta cromatică și stilistică.

După a treia sau a patra întâlnire cu clientul, moodboard-ul se transformă într-un board ancorat mai mult în realitate: adaugăm obiecte, pe care vrem să le introducem în design. De asemenea, pentru o imagine cât mai sugestivă a viitoarei amenajări, realizăm schițe în AutoCAD și facem randări.

Am folosit culori pastelate, după cum puteți observa sunt culorile ROGVAIV, mai ales pentru că se potriveau perfect cu ideea proiectului: unicorni și curcubeie. Am adăugat în moodboard unicornul și o pernă, care ne-a fost element de bază de la care am pornit toată amenajarea. Oglinda Design&After și noptiera de la IKEA au întregit schema pe care urma să construim o cameră diafană, potrivită unei prințese visătoare.

Moodboard-ul conține și schema camerei, cu mobilierul aranjat în funcție de conceptul creativ și în funcție de detaliile importante legate de spațiu și luminozitate.

plansa moodboard, proiect tehnic, design interior, amenajare interioara, paleta cromatica, paleta de culori, inspiratia de weekend, amenajare camera de copil, proiect Rainbow Unicorns in the Clouds
plansa moodboard, proiect tehnic, design interior, amenajare interioara, paleta cromatica, paleta de culori, inspiratia de weekend, amenajare camera de copil, proiect Rainbow Unicorns in the Clouds, moodboard, oglinda Design&After, noptiera IKEA
design interior, amenajare interioara, paleta cromatica, paleta de culori, inspiratia de weekend, amenajare camera de copil, proiect Rainbow Unicorns in the Clouds, moodboard, oglinda Design&After, noptiera IKEA

Am folosit unicornul ca element central în cameră, fiind primul element pe care îl observi atunci când intri în încăpere. De asemenea, un curcubeu personalizează peretele cu patul, pe direcția frontală, atunci când deschizi ușa camerei.

Schițele sunt prezentate, ok-ul este primit, așa că începe etapa în care punem în aplicare tot ce s-a proiectat și comandat în pașii anteriori. Această parte se referă la proiectul tehnic, ce conține toate detaliile de execuție pentru pardoseală, tavan, tâmplărie, finisaje, proiectare mobilier, simulări 3D și colaje. Tot această etapă conține și achiziționarea obiectelor care întregesc detaliile tehnice. Astfel, este implementat conceptul, iar tot ce era schițat pe foaie este creat în camera fetiței.

Știți cum se spune? La capătul fiecărui curcubeu există o comoară. Patul este comoara din cameră, pe care fetița o va îndrăgi atât de mult încât va renunța la excursiile către camera părinților și întrebarea
“Pot să dorm cu voi?” Cel mai diafan element al camerei este lampa cu norișori, obiect DIY pe care l-am realizat pe loc. Abajurul este făcut din pene, iar de el stau agățați niște norișori pufoși. Niște frați-norișori am desenat și pe peretele din stânga patului, ca să dea senzația de cer și plutire.

Aceasta este camera care te face să plutești și să zâmbești într-o lume pastelată și sensibilă. Rezultatul a ieșit așa cum ni l-am propus, iar acest lucru s-a întâmplat pentru că am fost atente la pașii importanți ai proiectului. Flexibilitatea și adaptabilitatea noastră în legătură cu dorințele și feedback-urile clientului sunt reperele unei amenajări pe care o dorim o oglindire a beneficiarului.

Sunt fericită că am reușit alături de Andreea Retea să creăm o lume de povestea. Îmi place să cred că un proiect de design poate fi la îndemâna oricui, dacă urmează sfaturile unui specialist, așa că am făcut echipă cu Andreea, ea mi-a urmat sfaturile și ne-am organizat perfect, așa încât camera a ieșit minunată într-un timp foarte scurt.

Amenajarea camerei a putut fi văzută integral duminică, 1 aprilie, la emisiunea “Inspirația de weekend”, prezentată de Andreea Retea și Irina Fodor. A fost o emisiune în care am demonstrat telespectatorilor că se poate face o treabă minunată între prieteni, când te distrezi și ești relaxat. Rezultatul a fost minunat! Dă click pe poza de mai jos și poți vedea imaginile din emisiune.